Izraz "na sedmom nebu" znači biti van sebe od sreće i zadovoljstva. Sedmo nebo je super kremasti kolač koji može da pruži baš takav osećaj!
Sastojci: 10 jaja; 10 kašika šećera; 100 grama mlevenih oraha; 4 kašike brašna; 250 grama putera; 10 kašika šećera; 6 kašika brašna; 100 grama kakaa; 500 ml mleka; 1 pakovanje oblandi.
Način pripreme: Polupamo 5 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca mutimo mikserom i dodamo 5 kašika šećera. Promešamo mlevene orahe i 2 kašike brašna i dodamo belancima.
U tepsiju za pečenje stavimo jednu oblandu sa ravnom stranom na dole. Na oblandu nanosimo testo za patišpanj.
Specijalitet sa juga Srbije: Kako da napravite ukusne penjurlije! (RECEPT)
Pečemo 15 minutana 200 stepeni.
Polupamo preostalih 5 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca mutimo mikserom i dodamo 5 kašika šećera. Pomešamo kakao i 2 kašike brašna i dodamo kada se šečer rastopi.
U tepsiju za pečenje stavimo jednu oblandu sa ravnom stranom nadole. Na oblandu nanosimo braon testo za patišpanj.
Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.
Za fil mutimo 10 žumanaca i 10 kašika šečera. Kada se šećer rastopi, dodamo mleko i 6 kašika brašna. Ovaj krem kuvamo na pari.
Kada dobije potrebnu gustinu, ostavimo da se ohladi. Mikserom mutimo margarin i dodamo ohlađen krem. Nanesemo ovaj filna braon patišpanj, a na fil stavimo beli patišpanj i onda preko njega ponovo nanesemo preostali fil. Kolač poslužiti isečen na kocke.