1. Pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Kuvajte oko pet minuta, pa ostavite da se ohladi. Voće oljuštite i isecite na manje komade. Poprskajte sa malo limunovog soka da ne potamni, a zatim svaku vrstu posebno ispasirajte u blenderu.
2. Jagode, maline i borovnice možete da pospete sa malo šećera i ostavite da odstoji pola sata pre pasiranja. Maline i jagode propasirajte kroz gusto sito, kako biste odstranili koštice.
3. Pomešajte pire od svake vrste voća sa šećernim sirupom i razredite dodatno hladnom vodom, otprilike istom količinom vode koju ste koristili za pripremu šećernog sirupa. Izlijte u kalupe za sladolede u slojevima, tako da dobijete šarenu poslasticu kao na fotografiji.
4. Ako nemate kalupe, možete da iskoristite i manje plastične čaše i drvene štapiće. Pre služenja stavite u zamrzivač da se dobro zalede.
Savet: Po želji, u sladoled možete da ubacite i komade svežeg voća.
Odlične kao lek, još bolje kao slatkiš: 7 veličanstvenih poslastica od maline! (RECEPTI)