1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa skuvati u slanoj vodi. Testeninu skuvati u drugoj šerpi, takođe u slanoj vodi.
2. Na ulju izdinstati sitno seckan luk, koji prethodno treba malo posoliti i posuti kašičicom šećera. Kad je luk omekšao, umešati dve kašičice slatke mlevene paprike i propržiti još minut. Prebaciti luk u dublji sud, pa umešati testeninu i dodati so po ukusu.
3. Na kraju ubaciti i kockice krompira i sve promešati, pazeći da se krompir ne zgnječi. Može se dodati i nekoliko kašika vode u kojoj se kuvao krompir, ukoliko želite da bude ređe. Poslužiti uz kisele krastavčiće ili drugo povrće iz turšije, mladu boraniju ili svežu sezonsku salatu.
Ovaj tradicionalni ručak sa zadovoljstvom pamte starije generacije, a kada ga probaju, ni mladi ne ostaju ravnodušni
Budi deo Stil zajednice.