Krompire operite i stavite u rernu da se peku na 200 stepeni oko 40 minuta. Za to vreme skuvajte šerbet od šećera i vode. Kad proključa, skinite sa vatre i ostavite da se hladi. Krompire ohladite, oljuštite i dobro umutite (kao za pire). Dodajte ohlađen šerbet, kakao, kesicu vanilin šećera i mlevene bademe. Mešajte da se smesa dobro sjedini. U posebnoj posudi pomešajte kokosovo brašno, šećer u prahu i preostalu kesicu vanilin šećera. Od smese sa krompirom napravite kuglice. Uvaljajte ih u pripremljeno kokosovo brašno i stavite na tanjir.SavetNemojte ljuštiti krompir pre kuvanja ili pečenja, jer je najveća koncentracija vitamina i minerala ispod ljuske
Recepti sa Stilom
Čupave bombice
Brzo a ukusno
Recepti
20:36h Izvor: Gordana Simić
20:36h Izvor: Gordana Simić
Čupave bombice, Foto: Shutterstock
- 60 minuta
- Jednostavno
- Za 6 osoba
Sastojci
- 2 veća krompira
- 250g mlevenih badema
- 40g kokosovog brašna
- 2 vanilin šećera
- 50g šećera u prahu
- 2 kakao-praha
- 250g šećera