1. Razmutite kvasac sa malo šećera, brašna i mlakom vodom i ostavite ga na toplo mesto da se kvasac podigne. U prosejano brašno dodajte rastopljen margarin ili mast, šećer, žumanca i malo soli (po želji možete dodati i malo narendane limunove ili pomorandžine kore ili orahe), dodajte kvasac i umesite testo.
2. Prekrijte ga krpom i ostavite da naraste. Kada testo naraste, podelite ga na pola ili na tri dela, a zatim svaki deo razvijte oklagijom. Pre nego što testo razvijete, skuvajte nadev.
3. Mak skuvajte sa mlekom, pa pomešajte se šećerom (po želji u nadev možete dodati i suvo grožđe ili sitno seckane orahe). Razvijeno testo premažite tanko margarinom, a zatim nadevom, savijte u štrudlu i ostavite oko 15 minuta da "kisne".
4. Štrudlu stavite u podmazan pleh, premažite belancem i pecite sat vremena na temperaturi od 220°C. Na kraju pečenja, dok je jos vruća, pospite je šećerom u prahu.
Napomena: Ukoliko želite posnu varijantu, žumanca izbacite, ne premazujte belancem, a mleko zamenite vodom i ne brinite - ukus će i dalje biti sjajan!