Ukoliko kuvate za dve osobe, od jednog pileta možete pripremiti 5 ručkova ili večera. Za početak važno je da znate dobro da isečete pile kako biste iskoristile sve njegove delove.

Brzo i jednostavno: Kako da isečete celo pile u samo 5 koraka! (VIDEO)

Ponedeljak

Pileća prsa ispržite na grilu i poslužite sa povrćem kuvanim na pari i sezonskom salatom. Dobili ste zdravi obrok bogat proteinima, vitaminima, mineralima i prehrambenim vlaknima koji će vam dati dovoljno energije za radni dan, a istovremeno neće opteretiti vašu probavu.

Piletina u belom sosu

piletina-u-cili-sosu.jpg
Foto: Shutterstock

Utorak

Pileće batke marinirajte u kombinaciji maslinovog ulja, limuna, belog luka i žalfije pa ih ispržite na tiganju da se koža karamelizuje, a potom ih dovršite u rerni. Poslužite ih s pečenim krompirima iz rerne i sezonskom salatom.

Piletina sa sirom i pečurkama

Sreda

Karamelizujte pileće kosti, popržite ih s nekoliko šargarepa, jednim celerom i lukom, lovorovim listom i malo peršuna, prelijte ih vodom i stavite da se kuva u velikom loncu na niskoj temperaturi nekoliko sati. (Dok kuvate, na površinu će izlaziti pena koju treba odstraniti kutlačom ili kašikom).

Od polovine ovako pripremljenog pilećeg temeljca napravite finu supu s rezancima i korenastim povrćem koji će vas ugrejati i ojačati vaš imunitet uoči početka sezonskih prehlada.

Sicilijanska piletina a la Taormina

sicilijanska-piletina.jpg
Foto: Thinkstock

Četvrtak

Napravite rižoto po želji i dostupnim namirnicama iz frižidera podlivajući pirinač s drugom polovinom pilećeg temeljca koji ste pripremili dan ranije.

Sočna piletina sa parmezanom

Petak

Ostatke mesa od pileta ispržite u voku s povrćem i kajganom, pa ovom sočnom smesom napunite lagano tostirane tortilje.

Marinirana pileća krilca sa đumbirom

Ovo je spas za svaku zaposlenu ženu. Jednostavni recepti za pet radnih dana koji će vam skratiti vreme provedeno pored šporeta