Idealan izbor

Piletina u belom sosu

Ispratite ovaj recept i prirpemite pravi nedeljni ručak! Ukusna piletina u belom sosu oduševiće i vas i vaše goste
Recepti
10:20h Autor:
Piletina u belom sosu
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 vezica peršuna
  • 1 vezica vlašca
  • 250 g jogurta
  • 1 kašičica sirćeta
  • šećer
  • 2 jajeta
  • 300 g fileta pilećih grudi
  • 4 kašike brašna
  • 150 g prezli
  • 4 kašike maslaca

1. Za umak prvo iskidajte listiće peršuna i naseckajte vlašac na kolutiće. Oboje izmiksujte sa 50 g jogurta i mlekom. Pomešajte s preostalim jogurtom. Začinite solju, biberom, sirćetom i šećerom.

2. Razmutite jaja. Isecite piletinu na tanke šnicle. Uvaljajte meso u brašno, jaja i prezle, pa pritisnite panadu. Popržite na maslacu i ocedite na kuhinjskom papiru.

3. Servirajte meso na tanjire, prelijte sosom i uživajte!

Meke kao duša: Najlepši recept za kiflice

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs