Harmonija ukusa

Domaće toblerone

Uživajte u popularnom slatkišu iz domaće radinosti
Recepti
16:46h Autor:
Domaće toblerone
Foto: Profimedia
  • 40 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 300 g čokolade
  • 300 g lešnika
  • 3 jajeta
  • 300 g maslaca
  • 300 g keksa
  • 300 g šećera

1. Karamelizujte 200 g šećera i umešajte u karamel 200 g prepečenih lešnika. Izmešajte i stavite na podmazan tanjir, ostaviti da se prohladi. Ostatak šećera penasto umutite sa jajima. Maslac posebno umutite pa sjediniti sa jajima, dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mlevenih lešnika.

2. Grilijaš od lešnika iseckajte sitno i umešajte u smesu, pa dodajte mleveni keks. Masu dobro promešajte da se sve lepo sjedini i sipajte u kalupe. Ostavite u frižideru da se stegne.

Domaće karamele! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs