Slatki greh

Mafini preliveni čokoladom

Odličan recept za jednostavne kolače od pristupačnih sastojaka
Recepti
20:10h Autor:
Mafini preliveni čokoladom
Foto: Thinkstock
  • 70 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 3 kašike griza
  • 350 g niskomasnog krem-sira od obranog mleka
  • 75 g putera
  • 80 g šećera
  • 2 jajeta
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašičica rendane kore limuna
  • Prstohvat soli
  • 100 g skroba
  • 1 prosejana kašičica praška za pecivo
  • 75 g čokolade za kuvanje

1. Podmažite pleh za mafine i pospite grizom. Dobro ocedite sir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite puter sa šećerom pa umešajte jedno po jedno jaje. Umešajte svež sir, ekstrakt vanile, koru od limuna i so.

2. Pomešajte skrob i prašak za pecivo, prosejte po tome pa izmešajte.

3. Sipajte smesu u kalupe na za mafine i pecite oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju (po potrebi nakon 25 minuta prekrijte aluminijskom folijom).

4. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Potom izvadite iz kalupa, pa po želji pospite šećerom u prahu, a zatim prelijte rastopljenom čokoladom.

Savršen doručak - Mafini sa jajima i spanaćem!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs