Neodoljivi zalogaji

Šarene kiflice

Ukusno testo prelepog izgleda osuševiće sva vaša čula
Recepti
12:50h Autor:
Šarene kiflice
Foto: Stil
  • 80 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1200 g brašna
  • 400 g ulja
  • 1 kvasac
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 ml mlake vode
  • 60 g kakaa
  • 4 šolje šećera
  • 2 šolje vode
  • 1 kašika meda

1. Razmutite kvasac u malo vode i ostavite da naraste. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte ulje, kvasac i 500 ml tople vode. Podelite testo na dva dela - prvi deo ostaje isti, a u drugi dodajte 60 g kakaa i zamesite.

2. Rastanjite oba dela odvojeno, secite testo na željenu veličinu, pa stavljajte crno parče preko belog (i obrnuto, kako vam se više dopada) kako biste dobili šarene kiflice i uvijajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni dok ne porumene, otprilike 30 minuta.

3. Dok se kiflice peku, stavite 2 šolje vode i šećer da provri, a kad proključa dodajte kašiku meda. Svaku pečenu kiflicu umočite u ovu smesu, ređajte u pleh ili vanglu, a ako ne potrošite slatki preliv, prelijte preko kiflica sve što je ostalo.

Najbrži kolač: Lenja žena!

Foto: Stil
Foto: Stil
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs