Penasto umutite puter sa šećerom i žumancima. Dodajte badem pomešan sa cimetom, rendanu limunovu koru i dobro umućena belanca. Sve promešajte, dodajte brašno i zamesite glatko testo. Od testa napravite poluloptu, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižider da odstoji jedan sat. Uzimajte manje delove, pravite kuglice i ređajte u pleh postavljen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečene kuglice ostavite da se ohlade, a zatim ih prelijte mešavinom umućenog šećera u prahu, limunovog soka i vode. Na svaku kuglicu stavite po jednu bombonicu u boji, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko dva sata, a zatim služite.SavetŽumance možete sačuvati dva-tri dana ako ga stavite u šoljicu za kafu i preko njega nalijete ulje
Recepti sa Stilom
Uskršnji kolačići
Šareno-šareno, volim te šareno!
Recepti
17:58h Izvor: Gordana Simić
17:58h Izvor: Gordana Simić
Uskršnji kolačići, Foto: Shutterstock
- 100 minuta
- Srednje teško
- Za 8 osoba
Sastojci
- 450g brašna
- 100g mlevenih badema
- 150g putera
- 5 šećera
- 3 jajeta
- limun (kora)
- Cimeta
- 200g šećera u prahu
- sok od limuna
- mlake vode
- bombonica u boji