Obožavaćete ga

Kuglof sa cimetom

Zahvaljujući cimetu ovaj kuglof osim odličnog ukusa ima i vrlo interesantan izgled
Recepti
17:24h Autor:
Kuglof sa cimetom
Foto: Thinkstock
  • 100 minuta
  • Srednje teško
  • Za 16 osoba

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • malo soli
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 ml toplog mleka
  • 200 g putera
  • 2 žumanca
  • 2 kesice cimeta
  • ulje za podmazivanje kalupa
  • šećer u prahu za posipanje

1. Zamesiti testo od brašna, kvasca, malo soli, jaja, 1 kašike šećera i mleka. Ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta, da naraste. Umutiti 175 g maslaca, žumanca i 100 g šećera, pa umešati u testo. Ostaviti da naraste još 30 minuta. Podeliti masu na dva dela.

2. Pomešati cimet i ostatak šećera i dodati u polovinu testa. Kalup za kuglof nauljiti (nije loše posuti ga još prezlama). Razvaljati žuto testo, pa preko njega braon i uvaljati u rolat. Staviti ga u kalup za kuglof i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste oko 30 min.

3. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Preostali maslac iseckati i poređati preko testa. Peći kuglof oko 50–60 min. Kad se ohladi posuti ga prah šećerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs