Neka ove godine, praznična trpeza bude lepša nego ikada. Decembar je uveliko počeo, a to znači da je pravo vreme za razmišljanje o novogodišnjoj trpezi. Pronašli smo recept za vrlo ukusno i zanimljivo predjelo na oko.
Osnovne informacije:
- Broj porcija: 4–6 osoba
- Vreme pripreme: oko 15 min
- Vreme kuvanja: 30min
- Ukupno vreme: 45 min
- Težina pripreme: Lako
Sastojci:
- 500 gr krem sira
- 150 gr kiselih krastavčića
- 200 gr obarene piletine (ili šunke)
- 50 gr majoneza
- 1 čenbelog luka (po ukusu)
- so po ukusu
- badem za dekoraciju
Ovoj salati niko ne može da odoli Foto: Shutterstock
Priprema:
Obariti piletinu. U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonezi smesu umutiti mikserom ili dobro promešati.
Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice. Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.
Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblikšišarke, pa porađajte na tanjir.
Poređajte bademena oblikovanu smesu od sira (kao na slici). Ukrasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.
Predjelo je spremno. Prijatno!
Budi deo Stil zajednice.
