Probajte

Čokoladni kolač sa cveklom

Sočni sok cvekle u kombinaciji sa delikatnim ukusom omiljene poslastice otvoriće sva vaša čula
Recepti
22:26h Autor:
Čokoladni kolač sa cveklom
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g cvekle
  • 100 g putera
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 250 g smeđeg šećera
  • 3 jajeta
  • 25 g kakaoa

1. Oljuštite cveklu, isecite na komade srednje veličine i kuvajte je dok ne omekša.

2. Uključite rernu na 180 C. Iseckajte čokoladu na sitne komate, kao i puter. Skuvanu cveklu procedite i zajedno s čokoladom, puterom i ekstraktom vanile usitnite je u blenderu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Jaja i šećer umutite dok ne dobijete bledu smesu i dok se ne pojavi pena (oko dva minuta).

4. Jajima i šećeru dodajte smesu iz blendera i polako promešajte. Prosejte brašno i kakao i dodajte smesi, a zatim polako sve dobro promešajte.

5. Sipajte smesu za kolač u pouljen i pobrašnjen pleh veličine 20x30 i stavite u zagrejanu rernu. Pecite kolač oko 25 minuta. Nakon toga ga izvadite iz rerne, sačekajte da se kolač ohladi, pa ga isecite na kocke i poslužite.

OVDE preuzmite recept za sočni čokoladni kolač sa višnjama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs