Odličan izbor

Pastrmka sa tikvicama i šargarepom

Posno jelo koje vas neće ostaviti ravnodušnim
Recepti
22:06h Autor:
Pastrmka sa tikvicama i šargarepom
Foto: Thinkstock
  • 90 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 pastrmke (po 200 g)
  • 4 kašike limunovog soka
  • 150 g biljnog margarina
  • 250 g pirinča
  • 450 g tikvica
  • 400 g šargarepe
  • 120 ml belog vina
  • kari
  • so, biber

1. Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobiberite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite ribe spolja i iznutra.

2. Pirinač kuvajte oko 20 minuta u 500 ml posoljene vode. Zagrejte gril u rerni. Rešetku obložite alufolijom, stavite ribu i sa svake strane ih pecite po desetak minuta.

3. Povrće dobro operite, očistite, a zatim isecite na tanke štapiće. Sve prodinstajte na 50 g margarina. Nalijte vinom i poklopljeno kuvajte desetak minuta. Začinite solju, biberom i karijem po ukusu.

4. Pastrmke, pirinač i povrće sipajte u tanjire. Preostali margarin izrendajte preko ribe. Sve ukrasite peršunom i limunom. Po želji, možete dodati i brokoli, krompir, grašak, papriku... Bilo šta od povrća.

OVDE preuzmite još recepata za posna jela!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs