Kajgana je jedno od najukusnijih jela za doručak, ali često ispadne malo suva ili bezukusna. Mnogi ljudi je prave s mlekom, ali saradnica Ekspresa Ketrin Makfilips preporučuje da ga zamenite drugim sastojkom.

Prema njenim rečima, mleko "razblažuje ukus jaja" i uzrokuje da se slepe u tiganju.

"Najlakši način da dobijete kremastiju kajganu je da jednostavno potpuno izostavite mleko i umesto toga dodate kašiku pavlake u smesu s jajima", piše Makfilips.

Ona veruje da gušća konzistencija pavlake pomaže u regulisanju temperature, omogućavajući jajima da se sporije kuvaju i smanjujući rizik da se isuše u tiganju. Takođe pomaže da jaja razviju svilenkastiju, kremastiju teksturu.

shutterstock-382604587.jpg
Foto: Shutterstock

"Takođe smatram da kajgana napravljena s pavlakom ima mnogo bogatiji ukus, što je čini mnogo zasitnijom", dodala je autorka.

Štaviše, prema njenim rečima, priprema kajgane s pavlakom nije teška i traje manje od 10 minuta.

Sastojci za savršenu kajganu

  • 2 velika jaja
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašičica putera
  • so i biber
  • Po želji, možete dodati i sir i luk.

Kako kuvati

Razbijte jaja u činiju i dobro ih umutite da bi bila pahuljastija. Dodajte pavlaku i nastavite da mutite dok ne postane glatko. Začinite solju.

Stavite tiganj na srednje slabu vatru i dodajte puter. Kada se otopi, sipajte smesu s jajima.

Ostavite jaja da odstoje oko 10 sekundi, a zatim počnite da ih mešate špatulom. Lagano mešajte, prekrivajući delove koji su još uvek tečni zgusnutim delovima.

Kada se jaja potpuno stegnu, sklonite ih s vatre i ostavite u tiganju još nekoliko minuta. Zatim ih stavite na tost i začinite biberom.

00:45
Kineski mališani uče da kuvaju u vrtići Izvor: TikTok/scene_of_asia