Kajgana je jedno od najukusnijih jela za doručak, ali često ispadne malo suva ili bezukusna. Mnogi ljudi je prave s mlekom, ali saradnica Ekspresa Ketrin Makfilips preporučuje da ga zamenite drugim sastojkom.
Prema njenim rečima, mleko "razblažuje ukus jaja" i uzrokuje da se slepe u tiganju.
"Najlakši način da dobijete kremastiju kajganu je da jednostavno potpuno izostavite mleko i umesto toga dodate kašiku pavlake u smesu s jajima", piše Makfilips.
Ona veruje da gušća konzistencija pavlake pomaže u regulisanju temperature, omogućavajući jajima da se sporije kuvaju i smanjujući rizik da se isuše u tiganju. Takođe pomaže da jaja razviju svilenkastiju, kremastiju teksturu.
"Takođe smatram da kajgana napravljena s pavlakom ima mnogo bogatiji ukus, što je čini mnogo zasitnijom", dodala je autorka.
Štaviše, prema njenim rečima, priprema kajgane s pavlakom nije teška i traje manje od 10 minuta.
Sastojci za savršenu kajganu
- 2 velika jaja
- 1 kašika pavlake
- 1 kašičica putera
- so i biber
- Po želji, možete dodati i sir i luk.
Kako kuvati
Razbijte jaja u činiju i dobro ih umutite da bi bila pahuljastija. Dodajte pavlaku i nastavite da mutite dok ne postane glatko. Začinite solju.
Stavite tiganj na srednje slabu vatru i dodajte puter. Kada se otopi, sipajte smesu s jajima.
Ostavite jaja da odstoje oko 10 sekundi, a zatim počnite da ih mešate špatulom. Lagano mešajte, prekrivajući delove koji su još uvek tečni zgusnutim delovima.
Kada se jaja potpuno stegnu, sklonite ih s vatre i ostavite u tiganju još nekoliko minuta. Zatim ih stavite na tost i začinite biberom.