Ova moćna salata sa kinoom je puna proteina, a njen bogat ukus najbolje će upotpuniti limunov sok i listovi svežeg bosiljka.

Sastojci:

  • 1 ½ šolja sirove kinoe
  • 1 ½ šolja sirove leblebije, prethodno potopljene 8 sati
  • 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih
  • 10 maslina, prepolovljenih
  • 1 šaka svežih listova bosiljka
  • ½ glavice crnog luka, veoma sitno seckanog
  • 1 kašika svežeg limunovog soka
  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • so i biber po ukusu
shutterstock-440055499.jpg
Foto: Shutterstock

  Priprema:

1. Skuvajte kinou i leblebiju prema uputstvima sa pakovanja.
2. Pomešajte sve sastojke u jednoj posudi, te ih prelijte dresingom napravljenim od limunovog soka, ekstradevičanskog maslinovog ulja, balzamiko sirćeta, soli i bibera.
3. Poslužite i uživajte.

Prijatno!

Stil / https://totallywellness.rs