Sastojci:

  • 275 g brašna
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 200 g jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g višanja

 Priprema:

U dubljoj posudi, penasto umutite šećer i jaja. Dodajte ulje i još malo izmiksajte da se sve lepo sjedini.
Zatim prosejte brašno i prašak za pecivo, pa ih umešajte u smesu, miksajući dok ne dobijete glatko testo.
Na kraju dodajte jogurt i još jednom kratko promešajte.
U međuvremenu, višnje stavite u posudu, dodajte vanilin šećer i 2 kašičice običnog šećera, pa promešajte.
Smesu zatim izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh, pa višnje ravnomerno rasporedite po testu.
Ostavite smesu da malo "odmori", otprilike 15 minuta.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30-35 minuta, dok kolač ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrst na dodir.

Prijatno!

Stil / večernji.hr