Ukrajinski specijalitet ima neobično ime, al ukus sličan jelu koje Srbi tamane: Ne daj Bože da ga pogrešno izgovorite...

Ovo je najpoznatije ukrajinsko jelo, ali ako slučajno progutate jedno slovo, izgovorićete masnu psovku koju razume ceo Balkan

Recepti
Ukrajinski specijalitet ima neobično ime, al ukus sličan jelu koje Srbi tamane: Ne daj Bože da ga pogrešno izgovorite...
Foto: Printscreen Youtube

Ukrajinsko jelo veoma interesantnog naziva je aktuelno kako kod njih, tako i u svetu. Međutim ako promašite samo jedno slovo, možete da izgovorite masnu psovku koju će razumeti svako na Balkanu, da li ste čuli za perepičku?

Ukrajinska perepička je nešto kao rol viršla, ali pržena u dubokom uju u fritezi.

Lokal istog naziva u kojem se ovo ukrajinsko jelo prodaje u Kijevu je podjednako kultno koliko i sam specijalitet. Od 1986. stoji na istom mestu, prodaje samo jedno jelo i izdržali su nalete mnogo moćnijih lanaca brze hrane poput Mekdonaldsa i KFC-a.

ukrajinski specijalitet
foto: Printscreen Youtube

A evo i recepta kako napraviti ovaj ukrajinski specijalitet:

Sastojci:

Za testo:

450 g (pune 3 šolje) pšeničnog brašna ½ šolje vode ½ šolje mleka 1 kašičica suvog kvasca 1 kašičica soli 2 kašike šećera 1 jaje 30 g putera 1 kašika ulja

Punjenje:

4 kom kobasice

Priprema:

Stil / city magazin

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs