Ukrajinsko jelo veoma interesantnog naziva je aktuelno kako kod njih, tako i u svetu. Međutim ako promašite samo jedno slovo, možete da izgovorite masnu psovku koju će razumeti svako na Balkanu, da li ste čuli za perepičku?
Ukrajinska perepička je nešto kao rol viršla, ali pržena u dubokom uju u fritezi.
Lokal istog naziva u kojem se ovo ukrajinsko jelo prodaje u Kijevu je podjednako kultno koliko i sam specijalitet. Od 1986. stoji na istom mestu, prodaje samo jedno jelo i izdržali su nalete mnogo moćnijih lanaca brze hrane poput Mekdonaldsa i KFC-a.
A evo i recepta kako napraviti ovaj ukrajinski specijalitet:
Sastojci:
Za testo:
450 g (pune 3 šolje) pšeničnog brašna ½ šolje vode ½ šolje mleka 1 kašičica suvog kvasca 1 kašičica soli 2 kašike šećera 1 jaje 30 g putera 1 kašika ulja
Punjenje:
4 kom kobasice
Priprema:
Stil / city magazin
Bonus video: