Sastojci:

  • brašno (tražite odgovarajuće za hleb)
  • ulje
  • so
  • šećer
  • kvasac
  • voda
shutterstock-1371870134.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Odvojiti tri čaše mlake vode, kašičicu šećera, šoljicu ulja i parče kvasca (polovina pakovanja). Sve to pomešati i ostaviti da provri u jednoj posudi. Kada provri u tu smesu dodati kašičicu soli i početi sa dodavanje brašna. Zamesiti testo da bude mekano i lepljivo. Ostaviti ga zatim da odstoji i nadođe. Kada nadođe, izvaditi ga iz posude na brašnjavu površinu i dobro premesiti. Ostaviti testo ponovo da odmori. Kada naraste, premestiti ga u nauljenu, duboku šerpu za pečenje.

Pecite sve dok se ne uhvati kora, otpirlike sat vremena, zatim ga izvadite iz šerpe i pecite još minimum pola sata na ravnoj površini i umerenijoj temperaturi. Pečen je kada osetite da je dosta lakši nego kada ste ga izvadili iz šerpe. Ovako pečen hleb ostavite da odmori i dok je vruć premažite uljem za hrskavu koru.

Post je borba sa samim sobom

Error in getting video.

01:23
"POST JE BORBA SA SAMIM SOBOM, PROTIV EGOIZMA" Teolog otkrio blagodati i benefite: To je duhovna vežba protiv loših razmišljanja Izvor: Kurir televizija

Donosimo vam najlakši recept za posni slavski kolač.