Recept za "ludo testo" je lako upamtiti, pravi se vrlo jednostavno, te uspeva i neiskusnim domaćicama. Može da vam traje nedelju dana, ostaje neverovatno sveže. Dame koje su ga isporbale, oduševljene su rezultatom i ističu da je ukus peciva izvanredan.

Sastojci:

  • kilogram brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika soli
  • 1 dl ulja
  • 4 dl jogurta
  • 2,5 dl mleka
  • 1 sveža kockica kvasca
  • 2 supene kašike šećera
  • 2 jaja
shutterstock-795515695.jpg
Foto: Shutterstock

Način pripreme:

U toplo mleko sipajte malo šećera, kvasac, 2 kašike brašna. Promešajte tako da se istopi šećer da bi se brže podigao kvasac. Poželjno je da u prostoriji bude toplo da bi se brže postigla željena reakcija.

U drugoj posudi pomešati preostale sastojke. Kad je kvasac dovoljno nadošao sipati ga u sredinu brašna. Zamesiti testo da bude glatko. Ako se lepi za ruke dodajte još malo brašna.

Potom stavite testo u kesu, a pre toga ja malo pouljute ili pobrašnjavite, kako se ne bi zalepilo. Veoma je važno da sav vazduh istisnete iz kese, a zatim testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati, čak, 7 dana!

Kada želite nešto od njega da pravite, izvadite ga malo ranije na toplo mesto da krene - bar sat vremena, a što je duže, to je bolje.

Pogledajte kako da vam testo brže naraste:

00:48
JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU! Izvor: Kurir televizija

Pronašli smo najbolji recept za testo od kojeg možete praviti kiflice, pogače, lepinjice, podloge za picu, ma šta god zamislite!