Tiramisu od jabuka: Nema pečenja ili kuvanja, samo se slažu slojevi - najjednostavniji voćni i kremasti kolač

Iskoristite jabuke i napravite pravi jesenji, kremasti kolač za desetak minuta

Recepti
Autor:
Tiramisu od jabuka: Nema pečenja ili kuvanja, samo se slažu slojevi - najjednostavniji voćni i kremasti kolač
Foto: Printscreen/Facebook

Potrebno:

  • Sok od jabuke
  • Oljuštene i na kockice isečene jabuke
  • malo cimeta
  • Vanil šećer
  • maslac
  • Piškote
  • maskarpone ili neki drugi kremasti neslani sir
  • šećer
  • slatka pavlaka
  • voda
  • orasi

Priprema: U dubljem tiganju prodinstajte jabuke sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte im malo maslaca pa ostavite sa strane.

Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte neslan sir i još malo šećera. Dodajte u pavlaku i sir, sveže seckane jabuke.

U kalup slažite sloj od piškota koje ste potopili u sok od jabuke. Preko njih stavite fil od sira i pavlake, a potom i jedan sloj dinstanih jabuka. Zatim opet sloj piškota, a zatim i fil od pavlake a potom i jabuka. Završite sa šlagom preko kojeg ćete staviti grubo seckane orahe koje ste pre toga zagrejali u tiganju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs