Za 15 bombica:
Sastojci:
- 3 pakovanja piškota
- 100ml espresso kafe
- 2 kašike šećera
- 1 kašika ruma
- 250g maskarpone sira
- nutela
- kakao
Priprema:
3 pakovanja piškota izlomiti na site delove. U 100ml skuvane espresso kafe dodati 2 kašike šećera i 1 kašiku ruma po želji, promešati. Kafu dodati u piškote, promesati. Zatim dodati 250g maskarpone sira i mešati dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice.
Gotovu smesu odloziti u frizider na pola sata.
Od smese sada uzimati po malo, rastanjiti na danu, dodati malo Nutelle i formirati bombicu.
Bombice uvaljati u kakao, višak kakao praha ukloniti sa bombica da ne budu gorke, ja sam to uradila uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji).
Bombice su odmah spremne za jelo ali su još lepše ako malo odstoje u frizideru. Prijatno!
Bonus video: