Za 15 bombica:

Sastojci:

  • 3 pakovanja piškota
  • 100ml espresso kafe
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika ruma
  • 250g maskarpone sira
  • nutela
  • kakao

Priprema:

3 pakovanja piškota izlomiti na site delove. U 100ml skuvane espresso kafe dodati 2 kašike šećera i 1 kašiku ruma po želji, promešati. Kafu dodati u piškote, promesati. Zatim dodati 250g maskarpone sira i mešati dok ne nastane smesa od koje se mogu formirati bombice.

Gotovu smesu odloziti u frizider na pola sata.

Od smese sada uzimati po malo, rastanjiti na danu, dodati malo Nutelle i formirati bombicu.

Bombice uvaljati u kakao, višak kakao praha ukloniti sa bombica da ne budu gorke, ja sam to uradila uz pomoć cediljke (uvaljana bombica se stavi u cediljku i treska se dok se višak na odvoji).

Bombice su odmah spremne za jelo ali su još lepše ako malo odstoje u frizideru. Prijatno!

Bonus video:

02:57
Lola i Dragica odnele ubedljivu pobedu u Komšiluku! Izvor: Kurir televizija

Nema ko ne voli tiramisu, ali njegova priprema ume da bude naporna i komplikovana, međutim ove bombice se prave za čas i veoma lako, a njihov ukus oduševljava