Otvoreni kiparski burek: Najbolja večera svih vremena - ništa bolje nismo jeli odavno

Ako tragate za najboljim receptom za večeru - našli ste ga. Ništa ukusnije od ovog nismo jeli

Recepti
15:16h Autor:
Otvoreni kiparski burek: Najbolja večera svih vremena - ništa bolje nismo jeli odavno
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

500g gotovih kora za pitu

Fil:

  • 400 do 500g sira
  • 1 papričica
  • par kobasica
  • 4 do 5 jaja
  • 100ml ulja

Preliv:

  • 120ml jogurta
  • 120ml mineralne vode
  • 50ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema: Izmešati sir i jaja, pa dodati sitno iseckane kobasice i papričice i ulje.

Izmešajte jogurt, mineralnu vodu, ulje i prašak za pecivo. U manju činiju stavite koricu, pokvasite je prelivom pa složite još par korica jednu preko druge praveći korpice. U sredinu sipajte fil i tako napravljene korpice prebacite u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180c./30 do 35min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs