Turci imaju najbolji recept za faširane šnicle: Sočnije i ukusnije ne mogu biti, a tajna je u jednostavnom triku

Jednostavno se prave, a imaju neodoljiv ukus!

Recepti
13:33h
Turci imaju najbolji recept za faširane šnicle: Sočnije i ukusnije ne mogu biti, a tajna je u jednostavnom triku
Foto: Printscreen Youtube - مطبخنا اليمني Our Yemeni Kitchen

Jedan od najvažnijih trikova sa ukusne i sočne faširane šnicle je da ne koristite mešano mleveno meso, već samo jednu vrstu. A uz to, turski kuvari ih dobro začine, pre prženja. Uglavnom ih služe uz neku salatu.

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašiččica tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašika rendanog belog luka
  • 1/2 šolje peršuna
  • 1 crni luk

Priprema:

Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pecite u zagrejanom ulju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs