Ovako Italijani prave obrok salatu: Nema kremastije i ukusnije

Italijani na veoma jednostavan način prave kremastu obrok saltu.

Recepti
Ovako Italijani prave obrok salatu: Nema kremastije i ukusnije
Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 1/3 tost hleba
  • 300 g pilećeg filea
  • 50 g mesnate slanine
  • 250 g čeri paradajza

preliv:

  • so, beli luk, maslinovo ulje
  • 1 crveni luk
  • 3 do 4 krastavčića
  • 200 g iceberg salate
  • 100 g maslina

Dresing:

  • 150 do 200 g majoneza
  • 1 puna veća kašika senfa
  • biber
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • beli luk
  • 1/2 soka od većeg limuna ili od 1 srednjeg limuna

Priprema:

Iseći hleb na sitne kockice i staviti u pleh. Pileći file izrezati na štapiće i začiniti ga, pa staviti u isti pleh sa hlebom. Iseći slanicu na kocke i nju takođe staviti u pleh i dodati čeri paradajz. U manju činiju sipati so, maslinovo ulje, izgnječeni luk i biber i sve promešati i sipati u pleh preko sastojaka. Peći u zagrejanoj rerni oko 7 minuta.

Iseckati luk na tanka rebarca i sipati u veću činiju, pa krastavčiće iseckane na štapiće. Dodati iceberg salatu. Iz pleha preručiti sve sastojke u istu činiju pa promešati i dodati masline.

Dresing: Pomešati majonez, senf, maslinovo ulje, sok od limuna i malo belog luka. Sve lepo sjediniti pa sipati u salatu i sve dpbro promešati.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs