Sastojci:
- 1/3 tost hleba
- 300 g pilećeg filea
- 50 g mesnate slanine
- 250 g čeri paradajza
preliv:
- so, beli luk, maslinovo ulje
- 1 crveni luk
- 3 do 4 krastavčića
- 200 g iceberg salate
- 100 g maslina
Dresing:
- 150 do 200 g majoneza
- 1 puna veća kašika senfa
- biber
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- beli luk
- 1/2 soka od većeg limuna ili od 1 srednjeg limuna
Priprema:
Iseći hleb na sitne kockice i staviti u pleh. Pileći file izrezati na štapiće i začiniti ga, pa staviti u isti pleh sa hlebom. Iseći slanicu na kocke i nju takođe staviti u pleh i dodati čeri paradajz. U manju činiju sipati so, maslinovo ulje, izgnječeni luk i biber i sve promešati i sipati u pleh preko sastojaka. Peći u zagrejanoj rerni oko 7 minuta.
Iseckati luk na tanka rebarca i sipati u veću činiju, pa krastavčiće iseckane na štapiće. Dodati iceberg salatu. Iz pleha preručiti sve sastojke u istu činiju pa promešati i dodati masline.
Dresing: Pomešati majonez, senf, maslinovo ulje, sok od limuna i malo belog luka. Sve lepo sjediniti pa sipati u salatu i sve dpbro promešati.
Bonus video: