Sladoled trota spremljena po receptu koji je pred vama oduševila je milione ljudi! Pravi se bez imalo muke, a ukusu je bolji od svakog kupovnog sladoleda!
Sastojci:
- 20 čokoladnih keksića
- 1/2 šolje gustog preliva od čokolade
- 6 šoljica sladoleda od čokolade
- 6 šoljica sladoleda od vanile
- 1 šolja gustog preliva od čokolade
- 2 šolje slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- dekoracija
Priprema:
Izvadite čokoladni sladoled iz zamrzivača i ostavite ga da omekša na sobnoj temperaturi.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, zatim na dno kalupa stavite sladoled od čokolade. Poravnajte ga ravnomerno i stavite u frižider na najmanje dva sata da se stegne.
Usitnite keks na manje komade, prelijte ga čokoladnim prelivom i dobro izmešajte. Ovu smešu rasporedite preko ohlađenog sloja čokoladnog sladoleda, a zatim vratite kalup u zamrzivač na najmanje sat vremena.
Nakon toga, izvadite sladoled od vanile iz zamrzivača i ostavite ga da omekša na sobnoj temperaturi. Potom ga nanesite preko keksa, pokrijte kalup providnom folijom i vratite u zamrzivač na najmanje 3-4 sata.
Kada je torta dovoljno ohlađena, umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile. Premažite tortu ovom mešavinom pre služenja i ukrasite po vašem ukusu.