Najmekša zeljanica od gotovih kora: Ovo je jedini ispravan način pripreme pite sa kupovnim korama

Pita od gotovih kora je savršena jer se lako i brzo pravi, ali potrebno je da znate caku kako bi kore bile i ostale meke nakon pečenja

Recepti
Najmekša zeljanica od gotovih kora: Ovo je jedini ispravan način pripreme pite sa kupovnim korama
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 500gr gotovih kora
  • 250gr sira
  • 200-300gr spanaća
  • 6 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • 30ml kisele vode
  • 2 kašika brašna
  • 3 kašike griza
  • 100ml ulja
  • 200ml mleka

1 prašak za pecivo

Pita od gotovih kora
foto: Printscreen/youtube

Priprema: U činiji umutite jaja, so, mleko, griz, brašno, i prašak za pecivo - to je preliv s kojim ćete mazati korice.

Umitite fil od sira, zelja, pavlake, soli.

Korice premažite sa filom od jaja i mleka, pa filujte, urolajte korice i stavite u pleh. Kada ste sve korice filovali i složili u pleh, prelijte čitavu pitu ovim prelivom od jaja i mleka.

Pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata od 45 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs