Potaž od povrća može biti predjelo, ali ponekad je dovoljan samo on. Toliko je pun ukusa da će vam biti i lepši od glavnog jela.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1 crni luk
- kukuruz šećerac
- pečurke
- brokoli
- karfiol
- 200 g neutralne pavlake
Priprema:
Svo povrće ćemo iseckati, preliti vodom i staviti da se kuva. Možete koristiti koje god povrće volite ili u tom trenutku imate kod kuće. Kada se sve skuvalo i omekšalo, ručnim blenderom ćete usitniti povrće sve dok ne dobijete strukturu kaše, a zatim ćete začiniti i dodati neutralnu pavlaku. Kada provri, vaš potaž je gotov.
Možete pri serviranju u njega dodati mileram ili krutone. Dodatni savet je da kukuruz skuvate posebno pa dodate u gotov potaž. Prijatno!
Bonus video: