Dosadilo vam je da naručujete picu svaki put kada vam se prijede, naučite da napravite domaće testo za picu i nećete zažaliti. Konačno možete uživati u omiljenom doručku, ručku ili večeri kad god poželite.
Sastojci:
- 200 ml mlake vode
- 20 g svežeg kvasca
- mala kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike ulja
- oko 350 g brašna (tip 400, meko)
Najpre ćemo u mlaku vodu staviti kvasac i šećer i ostaviti 1,2 minuta da se kvasac istopi, a onda ćemo promešati i dodati ulje. Zatim postepeno dodajemo brašno dok sve vreme neprestano mešamo mutilicom da se ne bi stvorile grudvice, dodaćemo i so. Kada dobijemo dovoljnu gustinu testo ćemo izvaditi iz činije i mesiti rukama. Mesite 3 do 4 minuta dok testo ne prestane da se lepi. Ključno je da vaše testo ostane mekano jer je tvrdo testo suvo kada se ispeče, prema tome kada ga vratimo u činiju pretkodno je pouljimo, a i preko samog testa stavimo malo ulja. Sada ga ostavljamo da pokriveno odstoji na toplom oko pola sata dok ne naraste, odnosno ne udvostruči svoju veličinu. Tepsiju u kojoj ćemo peći picu čemo nauljiti i posuti preko malo brašna pa ćemo naše testo razvući u njoj. Na kraju filujemo picu po izboru i ukusu, možete eksperimentisati a možete se i držati klasične . Pečemo na 200C u prethodno zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta.Prijatno!