PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Bolji od bilo koje pite, pun je fila, mekan i izdašan

Ovako napravljen i ispečen hleb može da se posluži kao meze, uz dobro vino i masline

Recepti
Autor:
PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Bolji od bilo koje pite, pun je fila, mekan i izdašan
Foto: Printscreen/yotube

Sastojci:

  • 200ml vode + 50 do 70ml
  • 25 do 30g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 500g. brašna
  • 1 kašičica soli

Za premazivanje:

  • 200g putera sa 5 do 6 čenova belog luka

Za punjenje:

  • 200g spanaća
  • 150g. belog sira
  • 150g. sira koji se topi

Priprema: Umesiti testo od vode, kvasca, soli i šećera i brašna. Kada testo nakvasi, razvucite ga što više po radnoj površini, a onda premažite sa maslacem i belim lukom. Filjute sa kombinacijom spanaća i sira, a onda pospite i rendan sir koji se topi. Urolajte po želji pa pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 18 minuta, a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa, pa pecite još 35 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs