TEHNIKA KOJOM SE IZBELJUJU ŽUTA JAJA: Nakon ovog boja je još jača, a ljuske se uopšte ne tanji

Posle ovog postupka jaja će se lepše farbati i uskršnja čarolija može da počne

Recepti
Autor:
TEHNIKA KOJOM SE IZBELJUJU ŽUTA JAJA: Nakon ovog boja je još jača, a ljuske se uopšte ne tanji
Izbeljivanje vaskršnjih jaja, Foto: printscreen/youtube/Jelena Bekvalac

Bliži se vreme Vaskrsa i vreme je da počnemo da razmišljamo o tehnikama farbanja jaja koje ćemo korisitit ove godine. Za bilo koju da se opredelite, savetujemo vam da prethodno izbelite jaja na ovaj način kako bi se sama farba lepše "primila" i bila intenzivnija.

jaja, bela jaja
foto: Profimedia

Pronašli smo vrlo jednostavan način za to a biće vam potrebno:

  • Jaja
  • Voda
  • Sirće

Žica za sudove

Bela jaja
foto: Shutterstock

Postupak: Stavite jaja u vodu kako bi se skuvala. Da bi bila tvrdo kuvana, nakon ključanja ostavite još ih još 7 minuta da se kuvaju.

Nakon toga dodajte sirće u vodu i kuvajte nekoliko minuta, povremeno izbacujući penu koja se nakuplja. Ta pena je, zapravo, boja koja se skida sa ljuske.

Nakon toga izvadite jaja i stavite ih pod mlaz vode. Kako biste skroz skinuli boju, žicom za sudove nežno pređite preko.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs