Sastojci:

  • 1 list lisnatog testa
  • 170 g krem sira sobne temperature
  • 1/4 šolje šećera u prahu
  • 1/2 kašičice ekstrata vanile
  • 300 g višanja (očišćenih)
  • 1 razmućeno jaje

Glazura:

  • 1/2 šolje šećera u prahu
  • 1 ili 2 kašike mleka
  • Krem sir, šećer u prahu i aromu vanile umutite. Lisnato testo malo rastanjite oklagijom (stavite ga odmah u pleh na pek papir), pa uzdužno po sredini razmažite fil.
  • Preko stavite višnje.
  • Sada testo koje nije pokriveno filom zasecite sa obe strane praveći proreze debljine oko 1 cm, pa preklapajte naizmenično preko dela gde je fil.
  • Formiraćete pletenicu.
  • Premažite jajetom, a kada se ispeče namažite glazurom, koju ste napravili mešavinom mleka i šećera u prahu.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, ili dok pletenica ne dobije zlatnu boju.

Priprema:

Iskoristite sezonu višanja i napravite lisnato slatko testo kojem ćete sigurno uživati.

Iskoristite sezonu višanja i napravite lisnato slatko testo kojem ćete sigurno uživati.