Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak! Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža, jer ona daje taj specifičan šmek.
Sastojci:
- 700-800 g boranije
- mirođija
- paradajz sok (po želji)
- 1/2 crnog luka
Za zapršku:
- 1 kašičica brašna
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
Priprema:
Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju.