Musaka sa mesom je jelo koje se ne odbija, ali kada su napolju vrućine, više nam prija da jedemo nešto lagano. Ako možete da zamislite ručak bez mesa, onda obavezno isprobajte recept za zapečene tikvice i krompir. Kada ih prelijete fantastičnim prelivom i pospete sirom, dobijate jelo za koje se traži parče više.
Kilogram tikvica sada košta 100 dinara, a krompir nije skup, pa ćete za male pare napraviti jelo za četvoročlanu porodicu.
Sastojci:
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 160 g tvrdog sira
- 1 mladi luk
- 2 čena belog luka
- 2 tikvice
- 900 g krompira
Priprema:
Pavlaku za kuvanje kratko umutite, pa dodajte seckani mladi i beli luk, promešajte, a onda dodajte polovinu rendanog sira. Tikvice i krompir isecite na kolutove, pa začinite i nauljite, a onda dobro promešajte. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte tikvice i krompir po dužini. Prelijte dobijenom smesom i pospite preostalim rendanim sirom. Pecite u rerni na 180°C oko 50 minuta.