Ovo jelo je odavno postaklo tradicionalno i služi se u svim boljim restoranima domaće kuhinja. A vi ga možete pripremiti kod kuće, uz originalni recept koji vam donosimo.
Potrebno je:
- 2 kg jagnjetine, plećka-rebra
- 6-7 šargarepa
- 600 g krompira
- 5-6 čena belog luka
- 1/2 peršuna
- 1 l mleka
- biber
- so
- začinsko bilje ili začini po želji
Priprema:
Meso iseći na manje komade, pa poređati u dublju šerpu.
Dodati očišćen beli luk, biljne začine, biber, šargarepu iseći na dugačke trake pa i nju dodati u šerpu.
Sve to preliti mlekom i kuvati na tihoj vatri 60 minuta. Obavezno paziti da meleko neiskipi. Dok čekate da se sve to prokuva krompir iseći na veće komade.
Krompir staviti u tepsiju malo ga nauljiti i začiniti.
Kad je kuvanje gotovo preliti krompir i staviti aluminijumsku foliju pa staviti u rernu na 220 stepeni da se zapeče.
na kraju skinuti foliju da jelo dobije lepu hrskavu koricu.
Prijatno!