Za podlogu:
150 g šećera, 115 g omekšalog putera, 2 jaja sa sobne temperature, 1 kašičica limunovog soka, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 160 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, ¼ kašičice soli.
Za nadev:
3 belanca, 4 kašike šećera, 200 g šljiva (ili nekog drugog voća) prepolovljenih i očišćenih i očišćenih od koptica, 120 g urmi.
Priprema: Prvo pripremite podlogu. U većoj posudi umutite puter i šećer dok boja ne postane bleda, zatim dodajte jaja, ekstrakt vanile i koricu limuna. Ponovo mešajte da se sve sjedini.
Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Dobićete gusto testo koje treba rasporediti na dno kalupa za torte ili četvrtastog kalupa 23 x 23 cm.
U posudu za mikser ubacite belance i mutite istovremeno dodajući postupno 3 kašike šećera. Miksajte dok ne dobijete čvrst sneg. Odložite na stranu.
Uzmite polovine šljiva i u svaku stavite po jednu urmu. Zatim lepo složote šljive po testu, licem okrenutim prema dole. Kad ste gotovi pospite preostalom kašikom šećera i sokom koji je ostao u posudi u kojoj ste držali šljive. Ako želite da šljive puste više soka možete ih odmah u posudi posuti kašikom šećera neka stoje dok ne budu spremne za slaganje.
Na vrh lepo prebacite pripremljena belanca, pa stavite da se peče 30 minuta na 180 stepeni. Proveravajte čačkalicom i prema boji pečenog testa.