Sastojci za podlogu:
- 200 g keksa
- 120 g maslaca
Sastojci za kremu od sira:
- 250 g maskarpone sira
- 500 ml pavlake za šlag (nezaslađenog)
- 250 g krem sira
- 100 g naseckane bele čokolade
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 g želatine u prahu
Žele od malina:
- 200 g svežih ili smrznutih malina
- 50 ml vode
- 1 kašika šećera
- 15 g vanilin šećera
- 1.5 kašičica želatina
- 3 kašike vode za želatin
Glazura:
- 200 g naseckane bele čokolade
- 250 ml pavlake za šlag
- 100 g malina za dekoraciju
Priprema za podlogu:
- Keks sameljite u blenderu, a maslac rastopite.
- Koristite kalup razmere 26 cm, pa ga premažite sa malo rastopljenog maslaca, a ostatak pomešajte sa izmmrvljenim keksom.
- Smesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup.
Žele od malina:
- U manjoj posudi promešajte želatin s 3 kašike vode,pa ostavite 10 minuta da nabubri.
- Maline prokuvajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer.
- Zatim, sklonite maline sa vatre i usitnite štapnim mikserom ili blenderom te dodajte želatin dok su još vruće.
- Mešajte sve dok se želatin u potpunosti ne rastopi.
- Sirup procedite od koštica i ostavite sa strane da se ohladi.
Krema od sira:
- 150 ml pavlake za šlag pomešajte sa želatinom, te zagrejte do ključanja, pa sklonite s vatre i ubacite kockice bele čokolade.
- Povremeno mešajući, ostavite da se čokolada rastopi i ohladi.
- Ostatak pavlake umutite u šlag.
- Kad se zgusne, ubacite maskarpone, krem sir, šećer i ekstrakt vanile te mutite srednjom brzinom miksera dok se sastojci ne povežu.
- Postepeno dodajite ohlađenu pavlaku s čokoladom, sve vreme mutite.
- Pola smese od sira stavite u kalup na razmrvljene kekse, poravnajte i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
- Na stisnutu i ohlađenu kremu kašikom ravnomerno rasporedite sirup od malina.
- Ponovo stavite u zamrzivač na 20-30 minuta dok se žele u potpunosti ne stisne.