UKSUNO

SRPSKA POSNA TORTA: Kremasti dezert od samo 5 sastojaka! (RECEPT)

Idealna poslastica za vreme posta. Osim što je vrlo ukusna, lako i brzo se pravi

Recepti
Autor:
SRPSKA POSNA TORTA: Kremasti dezert od samo 5 sastojaka! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Potrebni sastojci:

  • 650 gr šećera
  • 500 gr mlevenih oraha
  • Džem od kajsija
  • 120 gr kakaoa kaka какаоа
  • Ekstrat od maline

Priprema:

Gušće skuvati 500 gr šećera sa malo vode i tome dodati mlevene orahe. Ostaviti na ringli i mešati smesu sve dok se ne zgusne. Nakon toga, skinite sa vatre i podelite na 3 dela.

U prvi deo dodati kakao, drugi ostaviti kakav jeste, a u treći deo dodajte nekoliko kapi ekstrata od maline.

Pleh premažite sa malo vode, pa sipajte prvi deo. Preko prvog reda namažite džem od kajsija, pa sipajte drugi deo, pa nakon toga ponovo džem od kajsija. Dodajte i treći deo smese, pa zatim prelijte glazurom od kakaoa.

Priprema glazure: Skuvajte 150 gr šećera, dodajte 100 gr kakaoa, izmešajte i skinite sa vatre i mešajte dok se glazura ne zgusne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs