Sastojci:
500 g krompira
500 g plavog patlidžana
500 g sveže crvene mesnate paprike
200 ml ulja
500 ml soka od paradajza
1 glavica luka
3-4 čena belog luka
1 kašika oštrog brašna
1 kašika šećera
so
biber
svež peršun
Priprema: Isecite krompir na kolutove i stavite u hladnu vodu. Patlidžan isto na kolutove isecite, posolite i odložite na pola sata.
Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk i nalijte sokom od pradajza. Posolite, dodajte kašiku šećera i kašiku brašna. Kuvajte dok se ne zgusne.
U dosta ulja ispržite 8-10 minuta krompir, u dve ture, ocedite i stavite u pleh. Posolite. Isto to uradite i sa patlidžanom, pa stavite preko krompira. Posolite.
Iseckanu crvenu papriku, dinstajte na tom istom ulju 15 minuta. Poređajte preko patlidžana. Na kraju dodajte paradaj sos. Pecite u rerni na 200c - 30 minuta.