Ručak

OVAKO KUBANCI SPREMAJU PILETINU: Pikantno i egzotično! (RECEPT)

Ako želite da isprobate nešto novo, ovo je recept za vas

Recepti
Autor:
OVAKO KUBANCI SPREMAJU PILETINU: Pikantno i egzotično! (RECEPT)
Foto: igy the cook

Sastojci:

500 gr pilećeg bataka

kora pomorandže

kora limuna

sok od pomorandže

sok od limuna

50 ml maslinovog ulja

pola kašičice kumina

pola kašičice origana

pola kašičice bibera

20 gr peršuna

so

5-6 čenova belog luka

pola kašičice dimljene paprike

Priprema: Ogulte kore sa pomorandže i limuna. Stavite u blener. Iscedite sok od pomorandže i pola limuna. Dodajte maslinovo ulje, kumin, origano,so i biber. Dodajte seckani peršun. Zatim beli luk i dimljenu papriku. Sve to izmiksujte u blenderu. Uzmite komade piletine i uvaljajte u marinadu. Držite najbolje preko noći. Pecite u rerni ili na rođtilju ili u tiganju. Odlićno ide uz sva mesa i ribu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs