Sastojci:
Za koru
- piškote
- 1 čaša mleka (čaša od 200ml)
Za fil
- pola čaše vruće vode
- 1/4 čaše kakaa
- 60 gr maslaca
- 300 gr čokolade (i mlečne i crne)
- 1/4 čaše šećera u prahu
- 400 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Prvo spremati fil. U jednu zdelu presuti vruću vodu i kakao, te izmešati da se sjedini. Zatim ostaviti da se ohladi. Čokoladu izlomiti na kockice i maslac takođe iseći na kockice i topiti zajedno na pari. Mešati dok se ne istopi. Kada je sve sjedinjeno i istopljeno ostaviti da se ohladi. Nipošto ne sme biti vruće.
Kada se sve ohladilo sjediniti smesu sa vodom i kakaom u smesu sa čokoladom i maslacem, te mikserom mutiti par minuta da se sjedini. Zatim dodati šećer u prahu i slatku pavlaku te mutiti oko 10 minuta. Dobiće se fin krem. Kalup obložiti pek papirom. Piškotu jednu po jednu prvo umakati u mleko sa obe strane pa onda ređati u kalup. Kada poređate piškote u kalup prespete fil i lepo rasporedite. Ostavite kolač da odstoji u frižideru jednu noć. Sutradan posuti kakaom i ukrasiti po želji.
(Stil.kurir.rs/Čokoladnisvijet)