Hrana definitivno ima svoju ulogu u svemu tome, a jedna vrsta hrane koja nam tokom zime može doneti utehu, sitost i zdrave sastojke je supa. Pored nešto težih i masnijih namirnica koje povezujemo sa ovim dobom godine, treba uvesti i supu kao osveženje i izvor vitamina i minerala razne vrste. Danas se osvrćemo na supu sa đumbirom i belim lukom.

Prehlada nije ništa neuobičajeno tokom zime, pa tako svako od nas barem nakratko ima problema sa kašljem, kijavicom, ili blagom temperaturom. Znamo da domaća kokošja supa može pomoći u lečenju te boljke, ali treba raditi i na prevenciji, a tu i te kako pomažu đumbir i beli luk. Đumbir sadrži posebne vrste ulja koje su po prirodi antiinflamatorna, odnosno deluju protiv svih vrsta upala. Beli luk je poznata zdrava namirnica, a u sebi sadrži mnoge zdrave sastojke koji su dobri protiv upala i virusa.

Sastojci za supu:

  • 10 čenova belog luka, zgnječenih
  • Malo parče đumbira (oko 3cm), narendano
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • So i biber po ukusu

Tokom zime nam trebaju hranljivi sastojci i više nego obično i moramo se paziti prehlada i gripa.