Potrebno je:
- 3 manja krompira
- 1 praziluk
- 500 gr pilećih grudi
- 200 gr šampinjona
- 150 gr kačkavalja
- mast
- so
- italijanska mešavina začina
- 50 gr putera
- 30 gr brašna
- 500 ml hladnog mleka
- 40 gr parmezana
Priprema: Stavite krompir u ljusci da se kuva. Izdinstajte pečurke. Kad su gotovo sklonite sa vatre. Dodajte praziluk, malo propržite, posolite, i dodajte pileće meso. Posolite i dodajte mešavinu začina.
Vratite šampinjone. Napravite bešamel. U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite i dodajte hladno mleko. Dodajte rendani kačkavalja. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite na 180 c - 35 minuta.