Sastojci za koru:
- 220 gr brašna,
- 35 gr kukuruznog skroba,
- 100 gr granuliranog šećera,
- 1/4 kašičice soli,
- 230 gr neslanog maslaca
Sastojci za fil od limuna:
- 300 gr granuliranog šećera,
- 1/4 šolje brašna (32 gr),
- 4 jaja (sobne temperature),
- 120 ml svežeg limunovog soka (1/2 šolje).
Slatka štrudla s pekmezom posna na vodi: Recept koji ćete obožavati!
Dodatno:
- šećer u prahu
Priprema kore:
- Rernu zagrejte na 170 Celzijusa, a pleh ili posudu obložite folijom ili papirom za pečenje.
- U većoj posudi izmešajte brašno, šećer, so i kukuruzni skrob.
- Dodajte maslac i rukama sjedinite masu.
- Utisnute je u pleh i pecite oko 20 minuta na 170 Celzijusa.
Priprema fila:
- Pomešajte brašno i granulirani šećer, dodajte jaja i limunov sok.
- Izvadite skoro pečenu koru i prelijte je filom.
- Vratite u rernu, pecite oko 15-20 minuta dok se ne uhvati korica na površini.
- Kolač ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a potom u frižider da se stegne.
- Možete dekorisati kolač šećerom u prahu.
Starinski kolač sa jabukama: Jeftin desert, neverovatno sočan i ukusan! (RECEPT, VIDEO)