SAVRŠEN slatkiš

Brze i najbolje mak kocke: U kombinaciji sa pomorandžom daje nezaboravan ukus! (RECEPT)

Ovaj desert će vam uspeti i ako ste početnik u kuhinji, a ukus jednostavno obara s nogu

Recepti
Autor:
Brze i najbolje mak kocke: U kombinaciji sa pomorandžom daje nezaboravan ukus! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 250 g mljevenog maka
  • 250 g kristal šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 šolja (35 g) mrvica od keksa
  • 2 kašike ruma
  • narendana korica od 1/2 pomorandže

Banana keks torta bez pečenja: Kremasti i ukusni slatkiš gotov dok trepnete! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Najpre odvojite belanca od žumanaca.
  • Žumance umutite sa šećerom zatim, te dodajte maslac pa sve zajedno penasto umutite.
  • Mrvice od keksa prelite rumom i dodajte u mak, pa sve zajedno dodajteu već umućenu smesu maslaca, šećera i jaja.
  • Na kraju lagano umutite sneg od belanaca, najbolje ručno kako bi sneg od belanaca zadržao čim više vazduha.
  • Smesu ulijte u maslacem namašćeni i pobrašnjeni pleh i pecite na 150 Celzijusa 30 minuta.
  • Nakon toga, proverite čačkalicom da li su mak kocke pečene ( ako se na čačkalicu ne uhvati testo kada zabodete, znači da je pečen).
  • Ukoliko se ne uhvati, pecite još 5-10 minuta.

Glazura:

  • 5 velikih kašika marmelade od kajsija (bez komadića) i 2 kašike ruma zagrejte da se marmelada otopi (nikako ne sme da prekipi) i bude jednolična tečnost bez grudvica kako bi se lako prelilo po vrućem kolaču.

Savršena torta bez brašna: Lagana, puna fila i oraha! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs