Sastojci:
- 1 parče pilećeg belog mesa
- 200 grama feta sira
- 1 veza povrća za supu
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika kisele pavlake
- 7 maslinki punjenih paprikama
- brašno
- 50 grama kačkavalja
- 200 grama susama
- 2 jaja
- 4 kisela krastavčića
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Priprema:
Pilećem belom mesu odstranimo kožu i kosti. Meso i kosti stavimo u šerpu. Dodamo celer, paštrnak, šargarepu i peršun. Sipamo litar vode, posolimo i pobiberimo. Ostavimo povrće da se kuva 40 minuta. Procedimo sadržaj.
Meso i povrće sameljemo i prespemo u dublji sud. Dodamo kockice krastavca i feta sir. Dodamo rendani kačkavalj, pavlaku i majonez.
Uzimamo od smese, raspljeskamo i na sredinu stavimo punjenu maslinu. Formiramo lopticu, uvaljamo u brašno, jaja i susam. Na isti način pripremamo sve loptice.
Pržimo u zagrejanom ulju.
Prijatno!