Ukusno

Posna Svarcvald torta

Ovaj slatki zalogaj možete da priuštite sebi u ovim divnim danima posta, ali i kada želite laganu i brzu poslasticu
Recepti
13:28h Autor:
Posna Svarcvald torta
Foto: Thinstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • Kore:
  • 600 g šećera
  • 800 ml vode
  • 25 punih kašika brašna
  • 4 kašike kakaa
  • 8 kašika ulja
  • 6 kašika džema po ukusu
  • 4 kašike sode bikarbone
  • Fil:
  • 600 g višanja
  • 300 g šećera
  • 100 ml vode
  • 300 g posnog šlaga
  • 100 g posne čokolade za kuvanje

U vodi otopiti šećer, dodati ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjediniti i podeliti testo na tri dela.

Kore peći, svaku posebno u četvrtastom plehu dimenzija 30x40 na 180C nekih 30 minuta. Pečene kore ohladiti pre filovanja.

Prokuvati višnje sa šećerom i vodom. Procediti skuvane višnje, ali tečnost ne bacati. Na prvu koru poređati skuvane i oceđene višnje. Umutiti šlag s vodom, pa u trećinu dodati čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja.

Tim premazati višnje, pa staviti drugu koru. Namazati na koru šlag, pokriti trećom korom i celu tortu premazati ostatkom šlaga. Ukrasiti rendanom posnom čokoladom.

Ostaviti da se stegne u frižideru pre sečenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs