Savršene pohovane šnicle imaju hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost. Da biste postigli takav ukus, pokušajte da izbegnete sledeće greške.
Meso izvadite iz frižidera pola sata pre pohovanja pa ga obavezno prosušite papirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečićete odvajanje pohva od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.
1. Pohujemo meso različite debljine i veličine
Veći komadi mesa trebaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebali biste da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istoj tiganju kao i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso iseći na istu debljinu.
Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, ali pri tome treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali...