UKUS TRADICIJE

Tradicionalni recept za kiseli kupus sa kolenicom u zemljanom loncu – jelo koje govori 100 jezika!(RECEPT)

Ukus kiselog kupusa koji se krčkao u zemljanom loncu, sa svim začinima, će vas raspametiti.

Recepti
Autor:
Tradicionalni recept za kiseli kupus sa kolenicom u zemljanom loncu – jelo koje govori 100 jezika!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za pripremu kupusa:

  • 3 kg kiselog kupusa /sitnije glavice/
  • 1 kg kolenice
  • 2 papka
  • 200 gr dimljene slanine
  • 300 gr dimljenih svinjskih rebara
  • 3 glavice crnog luka
  • 4 crvene paprike
  • peršun i celer list
  • crni biber u zrnu
  • beli krompir

Pripremanje i kuvanje kupusa :

Kupus oprati u dve vode, odbaciti spoljašnje listove i svaku glavicu preseći na osmine.

Koren kupusa odstraniti i svaku osminu preseći na tri dela.

Meso i ostale sastojke iseći na veće komade.

Luk iseći na kockice, papriku na kolutove, dodati šaku iseckanog peršunovog i celerovog lista.

Slagati u lonac red kupusa, preko njega malo luka, peršunovog i celerovog lista, nekoliko zrna bibera i od svake vrste mesa i puno belog luka.

Ponoviti dok se ne potroše svi sastojci a završiti slaganje na vrhu kupusom. Naliti hladnom vodom i staviti na jaču vatru da provri.

Temperaturu smanjiti i lagano kuvati (krčkati) poluotvoreno nekoliko sati, najbolje u zemljanom loncu. Pola sata do 40 minuta pred kraj dodati na četvrtine isečen beli krompir.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs